úterý 22. ledna 2013

Dančí medailonky se žampionovou omáčkou


Zvěřinu mám ráda, najít dobrý netradiční recept ale není úplně jednoduché. Tyto medailonky si však zamilujete, za to vám ručím:)

Co potřebujeme?:

  • 800 g dančího masa (ideálně ze hřbetu)
  • 450 g žampionů
  • 1 lžíci plnotučné hořčice
  • sůl,pepř, šťávu z jednoho citrónu
  • 150 ml bílého vína
  • čerstvou majoránku a tymián, sušený rozmarýn
  • 3 lžíce oleje
  •  těstoviny
  • 1 cibuli
  • 1 nízkotučnou zakysanou smetanu
  1. Dančí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na menší medailonky. Připravíme si marinádu- čerstvé bylinky nasekáme, k nim přidáme sušený rozmarýn, hořčici, citrónovou šťávu, 50 ml vína, sůl a pepř. Do této marinády medailonky vložíme, promícháme, aby se spojily chutě a necháme odležet v lednici alespoň 2 dny (pokud nemáte čas, můžete marinování zkrátit na den).
  2. Maso vložíme i se zbylou marinádou na grilovací pánev a pomalu ho opékáme po obou stranách asi 15-25 minut, dokud není maso měkké a propečené.
  3. Cibuli si nakrájíme na kostičky, zpěníme ji v hluboké pánvi na troše vody nebo na lžíci másla. Jakmile zesklovatí, přidáme žampiony nakrájené na plátky a vše podlijeme vodou. Přidáme 100 ml vína, sůl, pepř a trochu mletého kmínu. Vše necháme dusit pod pokličkou, podle potřeby dolijeme vodou. Jakmile jsou žampiony měkké, přimícháme do omáčky kysanou smetanu a necháme ji ještě chvíli prohřát. Dančí steaky podáváme s těstovinami a připravenou houbovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)