pátek 4. ledna 2013

Jemné kuřecí maso v sezamu
  • kuřecí prsa
  • sůl, pepř, bazalka, mletá paprika
  • 130 g sezam
  • 1 kg nové brambory
  • 400 g bílý jogurt Hollandia
  • 2 - 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce dijonská hořčice

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Bílý jogurt osolíme, opepříme a smícháme s hořčicí. Kuřecí maso si omyjeme, lehce naklepeme a poté ho vložíme do marinády. Vše dáme do lednice alespoň na 1,5 hodiny.
  2. Nové brambory očistíme kartáčkem, neloupeme je. Nakrájíme je na čtvrtky a vložíme je  do misky společně s bazalkou, olejem, solí, pepřem a mletou paprikou. Vše pořádně promícháme a brambory upečeme na crispu v mikrovlnné troubě, popřípadě v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem.
  3. Maso v marinádě obalíme v sezamu a naskládáme ho na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 °C asi 40 minut

    Tentokrát bohužel bez fotografie:)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)