středa 30. ledna 2013

Robi maso na žampionech

Jako bývalá vegetariánka si ráda sem tam od masa odpočinu, skvělou alternativou je robi maso

Co potřebujeme?
  • 1 balení Robi masa
  • 10 ks žampionů
  • 1 malý pórek
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • sůl, pepř, mletou červenou papriku
  • 2 stroužky česneku
  • těstoviny
  • 1/2 kostky bujónu

  1. Robi maso si nakrájíme na kostičky a dáme ho do menší mísy. K masu přidáme olej, koření, česnek a sójovou omáčku a vše promícháme. Necháme marinovat alespoň 3 hodiny.
  2. Očistíme si žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Pórek nakrájíme na kolečka. Na lžíci oleje osmahneme pórek, po chvíli přidáme i žampiony a robi maso.
  3. Chvíli restujeme a nakonec zalijeme asi 300 ml horké vody, ve které jsme si rozpustili 1/2 kostky bujónu. Vše vaříme asi 20 minut, dokud nám nezměknou houby. Podáváme s těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)