pátek 29. března 2013

Dýňový perník s čokoládou

Dýni nasladko jednoduše miluju!!

Co potřebujeme?(na menší,hlubší pekáček)
  • 350 g dýně hokkaido
  • 4 lžíce třtinového cukru (množství uvádím odhadem,sladím totiž stévií)
  • 200 ml červeného vína
  • 250 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 kypřící prášek
  • 2-3 lžíce oleje
  • půl hrnku sekaných vlašských ořechů
  • špetku soli
  • 2 vejce
  • 60-100 g minimálně 70% čokolády
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • na ozdobu plátky mandlí

  1. Dýni omyjeme, zbavíme slupky a jadýrek a nastrouháme ji na hrubém struhadle (=nejotravnější fáze celého postupu, už bude jen lépe:). Poté ji smícháme s třtinovým cukrem, vínem, olejem, vajíčky, kakaem a kořením. Mouku prosajeme, přidáme k ní kypřící prášek a strouhané ořechy a opatrně ji přimícháme k dýňové části těsta.
  2. Těsto vlijeme do menšího, hlubšího pekáčku, který jsme si vyložili pečícím papírem, rovnoměrně ho rozetřeme a pečeme na 170 °C.
  3. Po upečení si rozpustíme čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a perník jí potřeme. Posypeme plátky mandlí a necháme v lednici ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)