sobota 22. června 2013

Králík v hořčičné omáčce

Co potřebujeme?
  • 1 celého králíka
  • 70 g kvalitní slaniny
  • majoránku, sůl, pepř
  • 1 hrnek vývaru
  • 2 lžíce hořčice
  • cibuli
  • 2 lžíce oleje
  1. Králíka omyjeme, odblaníme a rozdělíme na přední nohy, zadní nohy a na hřbet. Maso osolíme a opepříme (popřípadě si seženeme někoho šikovného,kdo má zkušenosti s porcováním masa,tak jako to dělám já:)
  2. Ve větším hrnci si rozehřejeme olej a opečeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme k ní maso a vše opékáme na mírném plameni. Maso opečeme ze všech stran. Poté k němu přidáme hořcici a majoránku a nakonec vše podlijeme vývarem.
  3. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni asi půl hodiny, dokud maso nebude měkké (je-li to nutné, podlejeme maso dalším vývarem). Podáváme s bramborovou kaší.
     

    Inspirací mi byla kuchařka Jezte česky od autorek Vašáková/ Skokanová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)