středa 10. července 2013

Chilli con carne s polentovými noky


Jedno vám můžu slíbit - po tomhle jídle (naší babičky) se jen zapráší :)


Co potřebujeme? (4-5 porcí)
  • 550 g mletého hovězího zadního masa
  • 1 lžíci oleje
  • 1 lžíci kypřícího prášku
  • 1 cibuli
  • 400 g rajčatového pyré
  • 170 g instantní polenty
  • 225 g celozrnné mouky
  • 370 ml podmáslí
  • 80 g jemně strouhaného sýra
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř, mletou papriku, chilli, čerstvou bazalku

  1. Olej rozpálíme v hluboké pánvi, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a nastrouhaný česnek. Vše krátce osmahneme. Poté přidáme mleté maso, sůl, pepř, chilli, mletou papriku a promícháme. Dále přidáme rajčatové pyré a  čerstvou bazalku. Směs necháme dusit asi 30 minut pod pokličkou za občasného promíchání.
  2. Mezitím si připravíme noky - v míse si smícháme celozrnnou mouku, lžíci kypřícího prášku, instantní polentu, sůl, podmáslí a strouhaný sýr. Rukama těsto prohněteme.
  3. Podušenou masovou směs předěláme do keramické zapékací mísy a povrch poklademe knedlíčky, které vytvarujeme pomocí rukou. Vše dáme zapéct na cca 15 minut při 180 °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)