úterý 6. srpna 2013

Vegetariánské burgery

Na tenhle úžasný recept jsem narazila na Drobečcích a nemůžu si ho vynachválit. Lepší burger jsem totiž ještě nejedla. Malinko jsem si upravila poměr ingrediencí, takže pokud chcete omrknout i původní recept,hledejte na drobecky.blogspot.cz

Co potřebujeme? (5 porcí)
  • 5 velkých celozrnných bulek 
  • ledový salát
  • 2 rajčata
  • 1 kelímek nízkotučné smetany
  • kečup (nejlépe nedoslazovaný)
  • sůl, pepř
  • 1 malou plechovku červených sterilovaných fazolí
  • 1 hrnek jáhel (zasucha)
  • 1 vejce
  • 2 hrsti sterilované kukuřice
  • mletou papriku
  • trochu oleje na osmahnutí
  • 3 lžíce celozrnné mouky
  1. Fazole slijeme, dáme do mísy a rozmačkáme je vidličkou na kaši. Přidáme kukuřici, uvařené jáhly, vejce, koření a vše rukama promícháme. Nakonec do směsi zapracujeme celozrnnou mouku.
  2. Ze směsi rukama tvarujeme placičky (mělo by jich být 5), které opečeme dozlatova na crispu potřeném olejem z obou stran (popř. je osmahneme na kvalitní teflonové pánvi).
  3. Bulku si rozřízneme, na spodní část dáme opláchnutý ledový salát, na něj kolečka rajčat, připravenou placku. Tu poté potřeme nízkotučnou smetanou a kečupem a vše přiklopíme druhou půlkou bulky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)