středa 26. března 2014

Makový jáhelník

Co potřebujeme?
  • 1 pudink Pravá čokoláda
  • 350 g jáhel
  • 100-150 g mletého máku
  • třtinový cukr dle chuti
  • 300 ml mléka
  • vodu
  • ovoce- hrozny,blumy ,švestky , banány nebo jahody- výběr je na vás:)

Postup:

  1. Jáhly třikrát spaříme horkou vodou a uvaříme je  podle návodu.
  2. Polovinu pudinku uvaříme ve 250 ml vody a ještě teplý ho přimícháme do jáhel. Jáhelný korpus  osladíme třtinovým cukrem a promícháme jej.
  3. Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem ,rovnoměrně do ní dáme jáhelnou směs a tu poklademe ovocem, které máme zrovna po ruce. 
  4. Koláč pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.
  5. Jakmile je korpus upečený, smícháme mák s mlékem a s druhou polovinou pudinkového prášku a třtinovým cukrem nebo stévií. Vše vaříme do zhoustnutí. Potom směs nalejeme na upečený korpus a počkáme,dokud vše pořádně neztuhne.

1 komentář:

Děkuji za vaše komentáře :)