středa 9. dubna 2014

Polentový koláč se špenátem

O Fit Fam Bakers jste již jistě slyšeli a netřeba tuto aktivitu více přibližovat:)
Současné téma zní Go Green! Vzhledem k tomu, že často pracuji se špenátem, cuketami,nejrůznějšími saláty apod., tak mě toto téma nadchlo. Poprvé se tedy připojuji i já, a to s tímto rychlým  slaným koláčem. Nechte si chutnat.

Co potřebujeme? (3-4 porce)
  • 500 ml + 100 ml mléka
  • 4 vejce
  • 400 g čerstvého (!) špenátu
  • 1 velkou cibuli nakrájenou na tenká kolečka
  • 2 stroužky česneku
  •  sůl
  • pepř
  • sýr (nejlépe eidam)
  • 250 g polenty
  • lžíci másla
Postup:
  1. 500 ml mléka  a 150 ml vody přivedeme k varu.Poté do hrnce přisypeme za stálého míchání polentu. Jakmile nám polentová kaše zhoustne, odstavíme ji z plotny a přidáme do ní lžíci změklého másla a sůl.  
  2. Polentu rovnoměrně rozetřeme v menším pekáčku vyloženém pečícím papírem.
  3.  Špenát omyjeme  a natrháme ho na menší kousky. Ty podusíme v hlubohé pánvi s utřeným česnekem,solí a pepřem asi 5 minut. Poté špenát rovnoměrně rozložíme na polentu a poklademe ho cibulí.
  4.  Vejce rozšleháme se 100ml mléka a koláč touto směsí zalijeme.Na závěr ho poklademe plátky sýra. 
  5. Koláč pečeme při 180 st. asi 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)