středa 30. dubna 2014

Rizoto s ďobáčky


Ďobáčky (vyrábí Kalma) seženete ve zdravých výživách, narazit na ně ale můžete i v Tescu nebo například v Globusu. Jde o výrobek ze sóji, kterou zrovna nevyhledávám, ovšem v tomto případě jsem si pochutnala.

Co potřebujeme? (2 porce)

  • 1 balení ďobáčků
  • 1/2 sáčku mražené Královské zeleniny (Albert)
  • 1 malou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml vývaru
  • 1 sáček rýže
  • sůl
  • pepř
  • mletou papriku
  • olej 
Postup:

  1. Rýži si uvaříme podle návodu.
  2. Cibuli  nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na troše oleje. Jakmile zesklovatí, přidáme ďobáčky, mraženou zeleninu a vše podlijeme vývarem.
  3. Po chvíli přidáme uvařenou rýži,nastrouhaný česnek  a koření a vše povaříme asi 5-7 minut, dokud nebude zelenina měkká.
  4. Podáváme se sýrem a nakládanými okurkami.
Znáte ďobáčky? Chutnají vám? Jak je připravuje vy?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)