pondělí 23. června 2014

čokoládovo vanilkové mlsání


Tento koláč se rozplývá na jazyku.

Co potřebujeme? (4- 5 porcí)
  • lžíci vanilkového proteinového prášku 
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 4 vejce 
  • 100 g 70% čokolády
  • med nebo stévii na doslazení
  • 3 lžíce teplé vody
Postup:
  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 160 stupňů a dortovou formu si vyložíme pečícím papírem ( v případě silikonové formy tento krok odpadá:).
  2. Čokoládu si rozlámeme na menší kousky a v parní lázni ji necháme rozpustit.
  3. Tvarohy ušleháme s jedním vajíčkem,medem a vanilkovým proteinovým práškem.(Pokud jej nemáte, přidejte vanilkovou esenci)
  4. V druhé míse si ušleháme 3 žloutky. Po cca 3 minutách  ke žloutkům přidáme 3 lžíce teplé vody a vše vyšleháme do pěny. Poté přimícháme rozpuštěnou čokoládu. 
  5. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do žloutkovo-čokoládové pěny. 
  6. Do dortové formy dáme připravený tvaroh a po lžíci přidáváme čokoládovou pěnu. Lžičkou mísíme "těsta" tak, aby se trochu propojily.
  7. Koláč pečeme při 180 st. cca 40 minut.

2 komentáře:

Děkuji za vaše komentáře :)