neděle 6. července 2014

Inspirace z nákupního košíku - sójové "špekáčky"

(fotografie : www.sojaprodukt.sk)

Dnes vám představím Opekačky, na které jsem narazila ve zdravé výživě. Okamžitě mě zaujaly s tím, že je prostě musím vyzkoušet. Je to pro mě objev léta!

Možná to znáte, je příjemný letní večer, oheň praská a všichni si opékají/ grilují špekáčky... a vy smutně koukáte, protože jste vegetarián, jste na zdravotní dietě, nebo se snažíte sundat nějaké to kilo... anebo vám špekáčky jednoduše nechutnají, tak jako mě... A tak si opékáte jablko nebo chleba :)

Opekačky ( v jednom balení - 200 g - 2 "špekáčky") jsme vyzkoušeli na grilu. Příprava zabere asi 10 minut. Pokud byste je chtěli klasicky opékat nad ohněm, nejsem si jistá, jestli by se napíchnutím na palici nerozpadly,museli byste to vyzkoušet.

Opekačky vyrábí slovenská firma Sojaprodukt. Jde - li o chuť, nemám výhrad, jsou vynikající! Cena je také příjemná - 1 balení vás vyjde na cca 38 Kč.

Pokud na ně narazíte, vyzkoušejte je :)

Znáte opekačky? A nebo dáváte s chutí přednost klasickým špekáčkům?

4 komentáře:

  1. Mohu se zeptat na složení a kde bych je mohla sehnat?
    že bych svou zdravou stravu odmítající rodinu "oblafla" tímto.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. složení najdete zde: http://www.sojaprodukt.sk/polotovar.htm
      máte na okolí nějakou zdravku? Většinou se stačí domluvit s prodavačkou a jsou ochotní zboží objednat, i když jej jinak pravidelně neodebírají....

      Vymazat
  2. napichnutím na prut se rozpadnou, nad ohněm se neopečou, jen vysuší. Vyzkoušel jsem je jen jednou, alternativu špekáčku hledám dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jé opékala na prutu minulý víkend a nic se nerozpadlo, ale jsou samozřejmě krehčí, než klasické špekáčky. Asi je to i o šikovnosti...s vysušením jsem se taky nesetkala

      Vymazat

Děkuji za vaše komentáře :)