neděle 27. července 2014

Plněný chléb Lavaš



Lavaš - to jsou arménské chlebové placky (vynikající, to ani nemusím dodávat). Já osobně je nakupuji v Globusu. Pokud na ně narazíte,můžete vyzkoušet tento jednoduchý, letní oběd.

Co potřebujeme? (4 porce)
  • 4 kusy Lavaše
  • 400- 500 g kuřecího masa
  • sójovou omáčku
  • oblíbené koření (ideálně sůl, pepř, mletou papriku + nějakou čerstvou bylinku)
  • 4 rajčata
  • 1 zelenou papriku
  • 1/2 okurky
  • salátové koření
  • cca 8 lžic bílé Hollandie (popř. nízkotučné smetany)
  • olej
Postup:
  1. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme jej na kostičky,
  2. Maso zakápneme sójovou omáčkou, okořeníme jej dle chuti oblíbeným kořením a zprudka jej osmahneme na oleji.
  3. Poté si připravíme si zeleninovou náplň- zeleninu nakrájíme na kostičky,přidáme k ní salátové koření a bílý jogurt. Vše promícháme. 
  4. Zeleninou a opečeným masem naplníme lavaš chléb. 
Znáte Lavaš chléb? Jak si jej připravujete vy?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)