Neznám nikoho, kdo by nemiloval pizzu! Nejsem v tomto ohledu žádnou výjimkou, celozrnná pizza patří mezi má nejoblíbenější jídla. Navíc... pokaždé si ji můžete udělat trochu jinak... se šunkou, eidamem a vajíčkem, s mozarelllou, se žampiony nebo například se špenátem či kuřecím masem... Vyzkoušejte sami, kterou kombinaci máte nejraději.
Co potřebujeme? (cca 3 porce základní verze pizzy):
- 200 ml studené vody
- 400 g špaldové mouky
- 2 - 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- bazalku
- 6 rajčat
- 2 stroužky česneku
- půl cibule
- kvalitní šunku
- sýr
- Z mouky,vody, oleje a soli si vypracujeme těsto a necháme ho uležet .Potom ho vyválíme na tenký plát a dáme ho na plech vyložený pečícím papírem.
- Na troše oleje orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky společně s nastrouhaným česnekem. Po chvíli přidáme rajčata nakrájená na drobné kostičky ,sůl, pepř a čerstvou bazalku. Směs podusíme,dokud rajčata nezměknou a poté směs rozmixujeme mixérem.
- Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe šunkou a sýrem.
- Pizzu pečeme na 180 stupňů dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)