pondělí 15. prosince 2014

Celozrnná pizza


Neznám nikoho, kdo by nemiloval pizzu! Nejsem v tomto ohledu žádnou výjimkou, celozrnná pizza patří mezi má nejoblíbenější jídla. Navíc... pokaždé si ji můžete udělat trochu jinak... se šunkou, eidamem a vajíčkem, s mozarelllou, se žampiony nebo například se špenátem či kuřecím masem... Vyzkoušejte sami, kterou kombinaci máte nejraději.




Co potřebujeme? (cca 3 porce základní verze pizzy):
  • 200 ml studené vody
  • 400 g špaldové mouky
  • 2 - 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • bazalku
  • 6 rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • půl cibule
  • kvalitní šunku
  • sýr
Postup:
  1. Z mouky,vody, oleje a soli si vypracujeme těsto a necháme ho uležet .Potom ho vyválíme na tenký plát a dáme ho na plech vyložený pečícím papírem.
  2. Na troše oleje orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky společně s nastrouhaným česnekem. Po chvíli přidáme rajčata nakrájená na drobné kostičky ,sůl, pepř a čerstvou bazalku. Směs podusíme,dokud rajčata nezměknou a poté směs rozmixujeme mixérem.
  3. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe šunkou a sýrem. 
  4. Pizzu pečeme na 180 stupňů dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)