pondělí 8. prosince 2014

Linecké z pohankové mouky


Toto cukroví je časově náročnější na přípravu,ale rozhodně stojí za to. Ačkoli klasické linecké cukroví o Vánocích příliš nevyhledávám, po tomhle jsem se (a nejen já) mohla utlouct... Co dodat, je prostě vynikající, to musíte vyzkoušet.


Co potřebujeme?
  • 130 g másla
  • 70 g třtinového cukru
  • 210 g pohankové mouky + mouku na vál
  • kvalitní ovocnou marmeládu (za sebe doporučuju St. Dalfour, jsou bezkonkurenční)
  • kůru z 1 citrónu
  • 2 žloutky
Postup:
 
  1. V míse si utřeme změklé máslo se žloutky a třtinovým cukrem. Postupně  přidáváme pohankovou mouku s citrónovou kůrou a rukama vypracujeme hladké těsto, které poté zabalíme do potravinářské fólie a necháme jej na pár hodin uležet v lednici, nejlépe přes noc. 
  2. Z uleželého těsta vyválíme  na pomoučeném válu plát, ze kterého vykrajujeme linecké.Jednotlivé kousky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě při 150°C dozlatova. Jakmile linecké zchládne, slepíme jej marmeládou.

1 komentář:

  1. Tak to musím vyzkoušet! Z pohankove mouky pecu čím dál víc a jakýkoliv další recept je super!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :)