Toto cukroví je časově náročnější na přípravu,ale rozhodně stojí za to. Ačkoli klasické linecké cukroví o Vánocích příliš nevyhledávám, po tomhle jsem se (a nejen já) mohla utlouct... Co dodat, je prostě vynikající, to musíte vyzkoušet.
Co potřebujeme?
- 130 g másla
- 70 g třtinového cukru
- 210 g pohankové mouky + mouku na vál
- kvalitní ovocnou marmeládu (za sebe doporučuju St. Dalfour, jsou bezkonkurenční)
- kůru z 1 citrónu
- 2 žloutky
- V míse si utřeme změklé máslo se žloutky a třtinovým cukrem. Postupně přidáváme pohankovou mouku s citrónovou kůrou a rukama vypracujeme hladké těsto, které poté zabalíme do potravinářské fólie a necháme jej na pár hodin uležet v lednici, nejlépe přes noc.
- Z uleželého těsta vyválíme na pomoučeném válu plát, ze kterého vykrajujeme linecké.Jednotlivé kousky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě při 150°C dozlatova. Jakmile linecké zchládne, slepíme jej marmeládou.
Tak to musím vyzkoušet! Z pohankove mouky pecu čím dál víc a jakýkoliv další recept je super!
OdpovědětVymazat