pondělí 29. prosince 2014

Španělská česnečka



Venku nám přituhlo, počasí jako dělané pro česnečku.... Co ji takhle vyzkoušet jinak?

Co potřebujeme?
  • 1,4 l zeleninového vývaru
  • 6 rajčat
  • lžíci kvalitního protlaku
  • 3 vejce
  • 7 stroužků česneku
  • strouhaný sýr
  • opečený toastový chléb
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř
Postup:
  1. Omytá rajčata překrojíme na polovinu a slupku nařízneme do kříže, Dáme je do větší mísy, zalijeme je vroucí vodou tak,aby byla zcela ponořená a necháme je tam aspoň 5 minut. 
  2. Vodu slijeme, rajčata zcladíme a pomocí nožíku je zbavíme slupky. Dužinu nakrájíme na kostičky.
  3.  V hrnci si rozpálíme olej a osmahneme na něm nastrouhaný česnek. Poté přidáme rajčata, vývar, sůl a pepř. Polévku necháme vařit na mírném plameni 15 - 20 minut. Poté ji rozmixujeme dohladka. Na závěr do polévky vlijeme rozšlehaná vejce a necháme ji ještě 5 minut povařit. Polévku podáváme s opečeným chlebem a nastrouhaným sýrem.

1 komentář:

  1. tuhle česnečku mám asi nejraději :-) ta kombinace s rajčaty je úžasná. Nejlepší je v létě z čerstvých, zralých rajčátek, v zimě jsem ji ještě nedělala, ale možná přijde na Nový rok vhod :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :)