úterý 3. února 2015

Celozrnný quiche se šunkou


"Kiš" neboli slaný koláč mám moc ráda. Dá se udělat na 100 způsobů a každý z nich má něco do sebe. Zkuste klasiku se sýrem a šunkou.

Co potřebujeme? (cca 3 porce)

  • 110 g celozrnné mouky
  • 70 g jemných ovesných vloček
  • 2 lžíce oleje
  • 6 lžic studené vody
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibuli
  • 100 g jemně nastrouhaného 20% eidamu
  • 2 vejce
  • 1 a 1/2 hrnku mléka
  • muškátový oříšek
  • 100 g kvalitní šunky
Postup:
  1. Mouku smícháme se špetkou soli a s ovesnými vločkami. Dále přidáme olej a vodu a rukama zpracujeme tužší těsto, které dáme uležet na 15 minut do lednice.
  2.  Cibuli nakrájíme na malé kostičky a podusíme ji doměkka.
  3. Vejce prošleháme vidličkou s mlékem, přidáme sýr, sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku.
  4. Vychlazené těsto rozválíme. Poté ho předěláme do koláčové formy (silikonové, odpadne vám vymazávání :) Rukama vytvarujeme i nižší okraje. 
  5. Na dno quiche dáme podušenou cibulku, plátky šunky a nakonec vše zalijeme připraveným mlékem s vajíčky a sýrem. Koláč dáme péct při 180 st. asi na 50 minut. 
Jaká je vaše oblíbená varianta quiche?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)