neděle 15. února 2015

Hruškový koláč



Co potřebujeme?
  • 5 hrušek
  • med a stévii
  • 80 g lískových oříšků
  • 2 hrnky špaldové mouky
  • půl hrnku otrub
  • 2 lžíce másla
  • špetku soli
  • kypřící prášek
  • mléko
  • mletou skořici + hřebíček
Postup: 
  1. 4 hrušky si oloupeme a nakrájíme je na co nejmenší kousky. Ty poté povaříme v cca 150 ml vody spolu s mletou skořicí a s třemi kousky hřebíčku. Za občasného míchání vaříme hrušky,dokud nám nevznikne ovocná kaše. Směs necháme vychladnout a poté z ní vyndáme hřebíček.
  2.  Mouku smícháme s medem, stévií, otrubami, nasekanými lískovými oříšky, špetkou soli, kypřícím práškem a máslem. Dále přidáme ovocnou kaši a vše  promícháme. Těsto má mít tekutější konzistenci,takže podle potřeby do něj přidáme kapku mléka. 
  3. Těsto vlijeme na menší plech, který si předem vyložíme pečícím papírem. Povrch koláče poklademe plátky poslední hrušky. Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)