Co potřebujeme?
- 5 hrušek
- med a stévii
- 80 g lískových oříšků
- 2 hrnky špaldové mouky
- půl hrnku otrub
- 2 lžíce másla
- špetku soli
- kypřící prášek
- mléko
- mletou skořici + hřebíček
- 4 hrušky si oloupeme a nakrájíme je na co nejmenší kousky. Ty poté povaříme v cca 150 ml vody spolu s mletou skořicí a s třemi kousky hřebíčku. Za občasného míchání vaříme hrušky,dokud nám nevznikne ovocná kaše. Směs necháme vychladnout a poté z ní vyndáme hřebíček.
- Mouku smícháme s medem, stévií, otrubami, nasekanými lískovými oříšky, špetkou soli, kypřícím práškem a máslem. Dále přidáme ovocnou kaši a vše promícháme. Těsto má mít tekutější konzistenci,takže podle potřeby do něj přidáme kapku mléka.
- Těsto vlijeme na menší plech, který si předem vyložíme pečícím papírem. Povrch koláče poklademe plátky poslední hrušky. Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)