úterý 10. března 2015

Tvarohový štrůdl


Štrůdlem nemůžeme nic pokazit, chutná všem :)


 Co potřebujeme?
  • 180 g celozrnné pšeničné mouky 
  • 50 g změklého másla
  • 2 lžíce medu + stévii
  • 2 vejce
  • 1/2 balení kypřícího prášku
  • mléko dle potřeby
  • 1 tvaroh v alobalu
  • 1 tvaroh ve vaničce
  • rozinky dle chuti
Postup:
  1. V míse si smícháme  mouku, máslo, med, kypřící prášek a vajíčka a rukama uhněteme těsto. Podle potřeby do těsta přilijeme trochu mléka, taka aby drželo, ale nelepilo. 
  2. Uhnětené těsto uložíme na 5 minut do lednice.
  3.  Mezitím  si smícháme tvarohy s omytými rozinkami a podle chuti náplň dosladíme medem nebo stévií.  
  4. Těsto rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme plát na štrůdl. Uprostřed těsto potřeme tvarohovou náplní a poté štrůdl zavineme. Oba záviny potřeme pomocí mašlovačky rozkvedlaným vajíčkem a pečeme je na plechu vyloženém pečícím papírem při 180 st. asi 20 min.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)