čtvrtek 11. června 2015

Tvarohový koláč s rebarborou

Rebarbora je skvělá, zajděte si na zahrádku nebo na trh a pár stonků si domů přineste. Nevíte co s ní? Tak zkuste třeba tento koláč.

Co potřebujeme? (1 koláč)

  • 2 lžíce másla
  • horkou vodu
  • 80 g jemných ovesných vloček
  • jahody a rebarboru (alespoň 200g a 200 g)
  • třtinový cukr nebo med
  • kukuřičný škrob
  • 400 g tvarohu
  • 200 g nízkotučného "řeckého" jogurtu milko
Postup:
  1. Horkou vodou zalijeme ovesné vločky  tak, aby byly zcela ponořené. K vločkám přidáme rozpuštěné máslo, promícháme a přiklopíme je například talířkem . Necháme je odstát aspoň 10 minut, aby se voda do vloček vsákla.
  2.  Ovesnou směs rozetřeme do menší dortové formy a korpus si dáme předpéct na   180° na 15 minut.
  3. Jahody nakrájíme na kousky, rebarboru oloupeme a nakrájíme ji na kostky. Ovoce poté podusíme v hrnci (podlijeme je trochou vody) a podle chuti jej dosladíme třtinovým cukrem/medem. Až ovoce změkne, přidáme k němu  2 lžíce kukuřičného škrobu a za stálého  míchání  jej ještě chvíli necháme prohřát.
  4. Milko tvaroh smícháme s tvarohem, podle chuti jej dosladíme.
  5. Připravené ovoce nalijeme na předpečený korpus, na něj rovnoměrně rozetřeme tvaroh. Koláč necháme dopéct při 170° cca 35 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)