pátek 11. září 2015

Jogurtové šátečky



Co potřebujeme?
  • 460 g špaldové mouky
  • 300 g bílého jogurtu Hollandia
  • 1 jablko
  • skořice
  • domácí povidla/marmeláda
  • kypřící prášek
  • 2-3 lžíce oleje
  • 2 žloutky
  • 2-3 lžíce medu, popř. stévie
Postup:
  1. Bílý jogurt promícháme se žloutky a medem, následně přidáme olej, špaldovou mouku promísenou s kypřícím práškem a rukama vypracujeme těsto. 
  2. Jablko zbavíme slupky a jádřince, nastrouháme ho a smícháme s trochou skořice.
  3. Těsto vyválíme na tenký plát, nakrájíme ho na  čtverečky. Na každý kousek těsta dáme jablečnou náplň (zbytek šátečků naplníme domácí marmeládou nebo povidly) a překlopíme těsto do trojúhelníčku.Strany těsta pořádně spojíme prsty, aby se při pečení šátečky neotevřely. Nakonec je potřeme rozšlehaným bílkem. 
  4. Pečeme na pečícím papíře na 180°C dozlatova.Šátečky je třeba hlídat, protože jsou upečené rychle.

1 komentář:

Děkuji za vaše komentáře :)