pátek 16. října 2015

Bramborový guláš

Tento recept není zrovna dietní, ale do podzimního počasí je jak dělaný. Pokud použijete kvalitní klobásky, nebude to nic nezdravého:)

 
Co potřebujeme?
  • 1 cibuli
  • 2 měkčí kvalitní klobásky (zkuste zavítat například do Sklizena, tam si vyberete)
  • lžíci oleje
  • 4 žampiony
  • 4 brambory
  • 3 stroužky česneku
  • sůl,pepř
  • mletou papriku
  • klidně přidejte i majoránku
  • litr vody nebo vývaru
Postup:
  1. V hrnci si rozehřejeme olej, na kterém osmahneme cibuli nakrájenou na drobné kostičky.
  2. Jakmile zesklovatí, přidáme klobásky nakrájené na kolečka, prolisovaný česnek a na tenké plátky nakrájené žampiony. Za stálého míchání vše zasypeme mletou paprikou, krátce osmahneme a zalijeme litrem vody (nebo vývaru).
  3. Brambory si očístíme, nakrájíme je na kostičky a přidáme je do guláše. Guláš osolíme,opepříme a vaříme, dokud nám nezměknou brambory. 
  4. Podáváme s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)