sobota 10. října 2015

Toasty se šveskovou nutellou

Nutellu můžete využít i jako náplň do koláčů nebo palačinek


Co potřebujeme?
  • 1 kilogram vypeckovaných švestek
  • 1 čokoládový pudink Pravá čokoláda
  • 80 g kakaa
  • 150-200 g třtinového cukru
  • lžička skořice
  • mascarpone
  • opečený toastový chléb
Postup:
  1. Švestky omyjeme a nakrájíme je na větší kostky, které vložíme do většího hrnce.  Za občasného promíchání je vaříme do změknutí (pokud by se vám připalovaly, podlijte je troškou vody).
  2. Jakmile změknou, přidáme k nim cukr, kakao a pudinkový prášek se skořicí. Pořádně promícháme a cca 3 minuty necháme prohřát. Poté nutellu ihned dáme do skleniček, zavíčkujeme je a otočíme dnem vzhůru, dokud nevychladnou. Nutellu můžeme jíst už na druhý den.
  3. Opečené toasty natřeme vrstou mascarpone a nutelou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)