pátek 20. listopadu 2015

Horká čokoláda se šlehačkou


Zima i Vánoce se pomalu blíží... Nemyslím si, že je důvod "stresovat" s vánočními recepty už teď, ale protože odjíždím na dvoutýdenní dovolenou, předám vám alespoň tento recept na skvělou čokoládu, při které zapomenete na všechny starosti :) Shánění dárků, vánoční úklid a další věci vám pak půjdou jedna radost.

 Nezapomeňte, že zdravě jíst je skvělá věc, k tomu ovšem patří i to, že si občas uděláte radost něčím hříšně dobrým :)

 
Co potřebujeme? (3 porce)
  • lžíci sušeného mléka
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 50 g čokolády (min. 70% kakaa)
  • lžíci moučkového cukru
  • lžíci kukuřičného škrobu
  • špetku soli
  • skořici
  • smetanu ke šlehání na ozdobu
Postup:
  1.  Mléko přivedeme k varu a necháme jej probublávat.
  2. Čokoládu nastrouháme a promícháme ji s ostatními surovinami (kromě smetany:). 
  3. Do mléka metličkou vmícháme 5 lžic připravené čokoládové směsi. Pořádně šleháme, aby nevznikly hrudky.  
  4. Čokoládu podáváme ve sklenicích (necháme je v nich odležet aspoň 8 minut) a ozdobíme ji ušlehanou smetanou, případně i hoblinkami čokolády.
Pokud vám čokoládová směs zbyde, zužitkujte ji příště.


Inspirace: časopis F.O.O.D

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)