Co potřebujeme? (3 porce)
- špecle (cca 300 g)
- olej
- cibuli
- 2 hrsti hrášku
- 2 stroužky česneku
- sůl,pepř
- mletou papriku
- 2-3 lžíce nízkotučné nebo rýžové smetany (tu osobně velmi doporučuju)
- 1 balení robi masa
- lžíci hořčice
- 300-400 ml vývaru (vegetariáni zeleninového)
- Robi maso nakrájíme na proužky, přidáme k němu prolisovaný česnek, lžíci oleje, hořčici a koření. Pečlivě promícháme a necháme marinovat 10 minut.
- Mezitím uvaříme dle návodu špecle.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na lžičce oleje. Poté přidáme robi maso, krátce osmahneme a podlijeme vývarem. Přidáme hrášek a necháme vše vařit na mírném plameni cca 10 - 15 minut.
- Omáčku dochutíme podle chuti solí a pepřem a zjemníme ji smetanou. Podáváme s uvařenými špeclemi.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)