pátek 6. listopadu 2015

Špecle s robi masem

Bezmasé, jednoduché, lehké a moc dobré jídlo. Špecle jsou prostě boží!


Co potřebujeme? (3 porce)
  • špecle (cca 300 g)
  • olej
  • cibuli
  • 2 hrsti hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • sůl,pepř
  • mletou papriku 
  • 2-3 lžíce nízkotučné nebo rýžové smetany (tu osobně velmi doporučuju)
  • 1 balení robi masa
  • lžíci hořčice
  • 300-400 ml vývaru (vegetariáni zeleninového)
Postup:
  1. Robi maso nakrájíme na proužky, přidáme k němu prolisovaný česnek, lžíci oleje, hořčici a koření. Pečlivě promícháme a necháme marinovat 10 minut.
  2. Mezitím uvaříme dle návodu špecle.
  3.  Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na lžičce oleje. Poté přidáme robi maso, krátce osmahneme a podlijeme vývarem. Přidáme hrášek a necháme vše vařit na mírném plameni cca 10 - 15 minut.
  4. Omáčku dochutíme podle chuti solí a pepřem a zjemníme ji smetanou. Podáváme s uvařenými špeclemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)