středa 27. ledna 2016

Tofu kari/rybí kari s rýží



Jeden recept- dvě varianty. Záleží jen na Vás, zda si jej připravíte s tofu nebo s rybou. Díky skvělé kořeněné omáčce si pochutnáte tak jako tak.





Co potřebujeme (4 porce)?



  • 1 cibuli


  • lžíci oleje


  • 2 stonky řapíkatého celeru


  • lžičku mleté skořice


  • 70 g nesolených kešu ořechů


  • 4 kousky hřebíčku


  • 2 hvězdičky badyánu


  • 4 stroužky česneku


  • 400 g bylinkového tofu nebo 600 g bělomasé ryby bez kostí (např. halibut)


  • 1/2 lžičky chilli koření


  • 1 plechovku rajčat


  • plechovku kokosového mléka


  • sůl


  • rýži  


  • lžíci třtinového cukru popř. stévii

  • Postup:
    1. Cibuli si nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na oleji společně s řapíkatým celerem nakrájeným na tenké plátky.
    2. Po chvíli přidáme kešu oříšky. Jakmile začnou zlátnout, zalijeme je kokosovým mlékem, přidáme veškeré koření a najemno nastrouhaný česnek.
    3. Vše promícháme a ke směsi přidáme propasírovaná rajčata, tofu či rybu nakrájené na větší kousky a třtinový cukr. Směs necháme podusit pod pokličkou 10 minut.
    4. Kari podáváme s uvařenou rýží.


    Inspirace: Lenka Požárová


    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Děkuji za vaše komentáře :)