úterý 5. dubna 2016

Kuřecí pánev s rozmarýnem a bramborami

Vynikající jídlo, které zvládneš levou zadní. Díky způsobu přípravy se vytvoří chutná omáčka a maso se rozpadá na jazyku. Přeju dobrou chuť!


Co potřebujeme? (3 - 4 porce)


  • 400 g kuřecích prsíček


  • čerstvý rozmarýn


  • 600 g brambor typu A


  • 2 lžíce oleje


  • 1 cibuli


  • 4 stroužky česneku


  • 150 ml zeleninového vývaru


  • lžíci citrónové šťávy


  • sůl, pepř


  • Postup:
    1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme jej na malé kousky.
    2. Brambory omyjeme (neloupeme) a nakrájíme je na menší měsíčky.
    3. V hluboké pánvi ohřejeme olej a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Jakmile zesklovatí, přidáme k ní maso s prolisovaným česnekem. Dochutíme solí a pepřem a promícháme.
    4. Až se maso zatáhne, podlijeme jej vývarem, přidáme brambory a snítky rozmarýnu.
    5. Při nižší teplotě dusíme pod pokličkou asi 20 minut (brambory musí být měkké).Nakonec k masu přilijeme citrónovou šťávu, krátce prohřejeme a promícháme.

    Inspirace: časopis F.O.O.D

    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Děkuji za vaše komentáře :)