středa 11. května 2016

Zdravé hraběnčiny řezy


Jeden z nejlepších koláčů vůbec! Ten prostě musíte ochutnat

Co potřebujeme? (1 koláč)
  • 100 ml oleje
  • špetku soli
  • 2 lžíce medu
  • hrnek mletých mandlí
  • hrnek celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky
  • skořici
  • 3-4 jablka
  • 100g omytých rozinek
  • 1 tvaroh v alobalu+ trochu mléka na zředění (nebo rovnou použijte ten ve vaničce)
  • stévii
Postup:
  1. V misce smícháme mandle s moukou, přidáme špetku soli, med a olej.
  2. Rukama těsto zpracujeme, bude mít konzistenci drobenky. Pokud by těsto bylo příliš suché, přilijeme do něj ještě trochu oleje nebo mléka.
  3. Z těsta odebereme asi 1/4 na později a zbytek vtlačíme rukama do silikonové dortové formy. Vytvarujeme i nízké okraje.
  4. Jablka  omyjeme, zbavíme jádřinců (můžete i slupky, já ji ale nechávám) a nastrouháme je do mísy nahrubo. 
  5. Jablka promícháme s rozinkami, skořicí a poté je dáme na připravený korpus.
  6. Tvaroh rozředíme mlékem a dosladíme jej stévií. Poté jej rovnoměrně rozetřeme na jablka.
  7. Nakonec tvaroh posypeme kousky zbylého těsta a koláč dáme péct do předehřáté trouby na cca 30 minut při 170 st.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)