neděle 7. srpna 2016

Polentové noky se švestkovou omáčkou

V obchodě už jsou k mání výborné švestky, místo nich ale můžete udělat omáčkou borůvkovou a nebo za rok jahodovou s vanilkou

Co potřebujeme? (2 porce)
  • 120 g instantní polenty
  • cca 120 g ricotty
  • med, třtinový cukr nebo stévii
  • mléko
  • perníkové koření
Postup:
  1. Polentu uvaříme dle návodu v alobalu v hustší mléčnou kaši.
  2. Kaši odstavíme z plotny a dle chuti dosladíme.
  3. Pomocí lžíce z kaše tvoříme nočky, které vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Noky upečeme ve vyhřáté troubě při 180 st. (cca 15 minut).
  5. Upečené noky necháme zcela vychladnout (jinak se vám rozpadnou!).
  6. Švestky omyjeme, vyjmeme pecku a pokrájíme.
  7. Švestky dáme do hrnce, podlijeme je trochou vody, zasypeme perníkovým kořením a dusíme do změknutí. Podle chuti si omáčku dosladíme.
  8. Noky podáváme přelité omáčkou s kopečkem ricotty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)