čtvrtek 17. listopadu 2016

Římský salát s parmezánem

Na salátech ujíždím celoročně, takže pokud jste na tom stejně, nechejte se inspirovat.

Co potřebujeme? (3 porce)
  • 1 římský salát
  • salátové koření
  • 100 g parmazánu
  • menší cibuli
  • lžíci olivového oleje
  • 1/2 balení nízkot. smetany
  • lžíci balzamikového octa
  • lžičku hrubozrnné hořčice
  • krutony či opečený toast k podávání
Postup:
  1. Z římského salátu odkrojíme konec, jednotlivé listy pečlivě omyjeme a dáme do odstředivky. Poté osušený salát nakrájíme na proužky, které dáme do mísy.
  2. Do mísy přidáme najemno nakrájenou cibulku, olej, salátové koření a balzamiko.
  3. Dále do salátu přidáme smetanu, hořčici a nahrubo nastrouhaný parmazán. Salát opatrně a důkladně promícháme, aby se všechny chutě spojily.
  4. Podáváme s krutony či opečenými toasty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)