sobota 21. ledna 2017

Dýňový hamburger


Co potřebujeme? (2 hamburgery)
  • olej
  • 2 celozrnné burgerové housky
  • 1 cibuli
  • drcený kmín
  • špetku chilli
  • kdo chce-nasekaný koriandr
  • 2 stroužky česneku
  • 2/3 hrnku dýňového pyré (dýni uvařte doměkka, slijte vodu a rozmixujte ponorným mixérem na hladkou kaši, osolte, opepřete)
  • 2 malá vajíčka
  • 70 g nahrubo nastrouhaného čedaru
  • 100 g celozrnné nebo kukuřičné strouhanky
  • hummus
  • sůl, pepř
  • zeleninu k podávání
Postup:
  1. Na lžíci oleje nebo ghí orestujte cibulku nakrájenou na opravdu malé kostičky. Jakmile zesklovatí, přidejte utřený česnek a koření. 
  2. Krátce prohřejte a poté cibulku v míse smíchejte s připraveným dýňovým pyré, vajíčky, strouhankou a čedarem. Dle chuti směs osolte a opepřete.
  3. Dýňovou směs na burgery nechejte cca 10 min odležet, aby vychladla.
  4. Z vychladlé směsi vytvarujte 2-3 (záleží na velkosti, kterou zvolíte) placičky, které opečte na pánvi potřené olejem z obou stran (nebo na crispu v mikrovlnné troubě).
  5. Housky rozřízněte, spodní část můžete krátce opéct pod grilem. Poté spodní část housek potřete hummusem.
  6. Na hummus dejte list oblíbeného salátu (já zvolila římský) a dýňový burger. Přiklopte a nechte si chutnat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)