sobota 11. února 2017

Jáhelné knedlíčky se zelím


Tomuto jídlu musíš věnovat čas, ale výsledek stojí za to. Zelí si samozřejmě můžeš připravit podle sebe, jak jste doma zvyklí. Za případné tipy do kemntářů budu jen  jen ráda.

Co potřebujeme? (4 porce):
  • sůl, pepř
  • 2 sklenice zelí ve sladkokyselém nálevu
  • 3 bobkové listy
  • 250 g jáhel
  • 100-150 g celozrnné pšeničné mouky
  • balení uzeného tofu
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • čerstvou petrželku
  • lžičku kukuřičného škrobu
Postup:
  1. Jáhly v sítku 3x spař horkou vodou, abys je zbavil(a) případné hořkosti a poté je dej do hrnce, zalij dvojnásobným množstvím vody, osol a nechej vařit.
  2. Jakmile začne voda vřít, stáhni plamen na polovinu a za občasného promíchání vař asi 20 minut, dokud se všechna voda nevyvaří.
  3. Nechej jáhly úplně vychladnout (je to fakt důležité!).
  4. Ke studeným jáhlům přidej nakrájenou petrželku, sůl, pepř a nadrobno nakrájené tofu. Nakonec přidej mouku.
  5. Suchýma rukama vypracuj z jáhel nelepivé těsto (podle potřeby přidej mouku) a rukama udělej knedlíčky.
  6. Připravené knedlíčky vhoď do vroucí osolené vody a vař je 8 minut. Poté je pomocí děrované naběračky z vody vytáhni a nechej je pořádně okapat.
  7. Cibuli nakrájej na malé kostičky a osmahni je na pánvi na oleji. Jakmile zesklovatí, přidej zcezené a okapané zelí, bobkové listy a podlij trochou vody. 
  8. Zelí dus pod pokličkou doměkka, na závěr jej můžeš zahustit trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného v troše vody.
  9. Knedlíčky podávej se zelím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)