pátek 5. května 2017

Mango zapečené s tvarohem

Po návratu ze Srí Lanky mi chybí ta jejich zralá a slaďoučká manga, do kterých ta v českých obchodech mají opravdu daleko. Nevadí, vylepšete si ho třeba tvarohem.

Co potřebujeme? (2 porce)
  • 1 zralé mango (nesmí být tvrdé jako kámen, ani se vám do něj nesmí zabořit prsty)
  • 200g tvarohu v alobalu
  • 2 lžíce strouhaného kokosu nebo kokosových chipsů
  • med/javorový sirup/třtinový cukr/stévii
Postup:
  1. Tvaroh smíchejte s kokosem a dle chuti jej oslaďte čímkoli, co máte rádi. Pokud by byl příliš tuhý, nařeďte jej kapkou mléka, nepřežeňte to však s ním.
  2. Mango omyjte, osušte a podélně ho rozřežte podél pecky z obou stran (vzniknou vám 2 "půlky" a 1 část s peckou).
  3. Řezné plochy obou stran manga bohatě potřete tvarohem.
  4. Dejte mango do zapékací mísy vyložené pečícím papírem a pečte jej v troubě s horním grilem při 200 st. cca 15 min.
  5. Nejlíp chutná teplé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)