pátek 19. května 2017

Rýžový pudink s malinami

Taky tak milujete maliny? Pokud ano, jste tady správně!

Co potřebujeme? (4 porce)
  • lžíci másla
  • 2 lžíce amaretta
  • 200 g rýže arborio (ne jiné, nedosáhnete požadovaného efektu:)
  • špetku soli a špetku kardamomu
  • med či stévii na doslazení
  • 1 litr mléka
  • vanilku
  • 100 g nahrubo nasekaných mandlí
  • maliny (je jen na vás jestli použijete čerstvé nebo mražené)
  • 1/2 plechovky kokosového mléka
  • chia semínka dle potřeby
  • 360 ml vody
Postup:
  1. V hrnci si rozehřejte máslo a krátce na ném opečte rýži.
  2. Přidejte koření a špetku soli a vše zalijte mlékem s 360 ml vody.
  3. Rýži přiveďte k varu a poté plamen stáhněte. Za občasného promíchání vařečkou nechejte vařit, dokud rýže nezhoustne a není al dente.
  4. Hotovou rýži sundejte z plotny,  dle chuti si ji doslaďte, přidejte amaretto a mandle. Promíchejte.
  5. Jakmile rýže vychladne, vmíchejte do ní kokosové mléko.
  6. Maliny rozmačkejte (množství závisí jen na vašich možnostech, je jasné, že malin není nikdy dost). Dle chuti je případně doslaďte a přidejte do nich také trochu chia semínek. Stačí maliny trošku zahustit, není třeba z nich vytvářet hustý gel, takže to s chia nepřežeňte. Na 250 g malin Vám vystačí 1/2 lžíce semínek. Můžete je ale také úplně vynechat.
  7. Připravte si sklenice, do kterých budete rýži vrstvit. 
  8. Dospodu dejte vrstvu malin, na maliny dejte rýžový pudink. Zopakujte a podávejte vychlazené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)