neděle 25. června 2017

Mozzarellové carpacio s ananasem

S plátkem kváskového chleba je to ideální letní snídaně, která Vás nakopne ke skvělému dni!

Co potřebujeme? (2 porce)
  • 1 mozzarellu (light verze nebo klasika, to nechám na Vás)
  • 120 g čerstvého ananasu
  • 120 g červené papriky
  • 200 g okurky
  • sůl, pepř
  • pár lístků bazalky
  • menší hrst slunečnicových semínek
  • lžičku oleje
  • pečivo či krekry 
  • případně 1-2 lžíce pomerančové šťávy
Postup:
  1. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky.
  2. Ananas očistěte a nakrájejte ho na opravdu drobné kostičky. To samé opakujte u okurky a papriky. Vše promíchejte, přidejte lístky bazalky, sůl, trošku pepře a olej. Můžete přidat taky 1-2 lžíce pomerančové šťávy, není to ale nutné.
  3. Ananasovou salsu rozdělte na 2 talíře a poklaďte ji plátky mozzarelly. Nakonec vše zasypejte slunečnicovými semínky.
Inspirace: časopis Dieta

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)