čtvrtek 1. června 2017

Rebarborový pohár s rýží



Skvělá volba snídaně nebo sladké svačiny.
Co potřebujeme? (4 poháry)
  • 700 g rebarbory
  • 500g jahod
  • třtinový cukr či panelu
  • 75 ml portského vína (dejte si tu práci a sežeňte si ho, zbytek hravě dopijete:)
  • 1 plechovku kokosového mléka
  • 150 g rýže basmati
  • špetku soli
  • med/stévii

Postup:
  1. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
  2. Jahody omyjte a překrojte na polovinu.
  3. Víno prohřejte v menším hrnci se 2 lžícemi třtinového cukru či panely, poté přidejte ovoce a nechte 5 minut táhnout.
  4. Po pěti minutách hrnec s ovocem odstavte z plotny a nechte ho vychladnout.
  5. Rýži uvaříte v kokosovém mléce se špetkou soli. Uvařenou rýži dle chuti doslaďte medem nebo stévií.
  6. Na dno pohárů rozdělte uvařenou rýži, na tu poté navrstvěte připravené ovoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)