sobota 1. července 2017

Pohankový koláč s datlemi a ovocem

Díky datlím je koláč příjemně sladký a chutná fantasticky. 

Co potřebujeme? (1 koláč)
  • 2-3 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 100 g pohankové mouky
  • 150 g datlí
  • 1 kypřící prášek
  • 70 ml vroucí vody
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 80 ml mléka
  • špetku soli
  • mražené lesní ovoce
Postup:
  1. Datle namočte do teplé vody aspoň na hodinku, budou se pak lépe mixovat.
  2. Vodu slijte a datle dejte do mixéru společně s 70 ml vroucí vody a rozmixujte dohladka.
  3. Vzniklou datlovou pastu si dejte do misky a promíchejte ji s mlékem, kokosovým olejem, vajíčky a medem/stévií. S jakýmkoli sladidlem, které použijete to tentokrát nepřehánějte, datle jsou sladké dost.
  4. K mokré směsi poté přidejte pohankovou mouku, kakao, sůl a kypřící prášek. Promíchejte a těsto dejte do koláčové silikonové formy. Povrch koláče dle chuti poklaďte povoleným mraženým ovocem (zkuste i jiné kombinace ovoce, fantazii se meze nekladou).
  5. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 st. cca 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)