středa 6. září 2017

II. ročník Garden Food Festivalu ve Zlíně

...byl tak trochu ve znamení deště. Nakonec to nevadilo, aspoň jsme se letos vyhnuli příšerným loňským frontám a 35 stupňů, ve stínu :) Kromě osvědčené klasiky se dalo ochutnat spoustu dobrých nových věcí....

Začnu hned u svého favorita a vítěze letošního ročníku- 1)restaurace Uno ve Zlíně. Už když zveřejnili své festivalové menu na facebooku, bylo jasné, že krevety si nenechám ujít, moje první kroky proto zamířily právě k nim:

Krevety v panko strouhance s tabbúlou, mangem, mátou a kokosovou pěnou byly nepopsatelně vynikající, opravdu. Podle mě si vítězství víc než zasloužili. Milovníky vepřového by jistě nadchla také vepřová líčka na zázvoru v briošce:
Za vyzkoušení jistě stálo také brownie ze slaného karamelu s jahodou omáčkou, ale to už se do nás prostě nevešlo :)

2) Poměrně nedůvěřivě jsem přistoupila ke stánku Street food Viet Nam, nakonec jsme však byli všichni moc mile překvapeni! Spring roll s kuřecím masem a krevetami byla moc dobrá, dokonce tak moc, že jsem si slíbila, že si jarní závitky, které už dlouho odkládám, konečně připravím i doma:

Překvapivě byl také velice dobrý kuřecí salát, který na první pohled vypadal trochu obyčejně, díky dresinku a netradiční asijské zelenině byl všach chuťově moc povedený:

3) Mám moc ráda raw dezerty. Doma je však nepřipravuju a venku si je dávám spíše příležitostně. Na raw dortík Nutella od Deniraw z Kroměříže bych ale ráda narážela častěji, rozplýval se na jazyku:
(Mimochodem, tyto raw dorty jsou k sehnání ve Zlínském Melku):


4) Poctivé ovocné nanuky namáčené v rozpuštěné čokoládě a následně obalené v oříškách z Olomouckého Lobster restaurant nemusím představovat, vyhledáváme je cíleně a pravidelně :D Tentokrát volba padla na mangový,hmmmm.....co vám budu povídat:

Za ochutnání rozhodně stálo také americké trhané hovězí hrudí v briosšce s hranolky. Hned po Unu jsem proto výhru přála Olomoučákům, budu jim fandit napřesrok:) :


5) Festival jsme završili u stánku polské kuchyně, kde jsme se "dorazili" pirohy s houbami a se zelím:

Protože jsme už nedokázali ochutnat cokoli dalšího (dokonce ani mé oblíbené pao), zbylé grešle jsme již tradičně utratili u našeho oblíbeného olomouckého pekaře kváskového chleba (www.zdravosti.cz) a nově jsem vyzkoušela hovězí Bujónku (www.bujonka.cz). Jedná se o zdravou alternativu bujonu, jakousi ochucovací pastu z čerstvých surovin. Pokud na tento produkt někde narazíte, za sebe můžu jen doporučit.

Byl někdo Vás ve Zlíně? Pokud ano, co zaujalo Vás?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)