neděle 21. ledna 2018

Salát Waldorf


Co potřebujeme? (2 porce)
  • 2 menší nebo 1 velké kuřecí prso
  • 1 řapík celeru (pokud ho nemáte rádi, vynechte jej)
  • 1 zelené jablko
  • lžíci oleje
  • hrst vlašských nebo pekanových ořechů
  • sůl, pepř
  • malou červenou cibuli
  • 2 lžíce řeckého jogurtu
  • 40 g nivy
  • lžíci tofunézy/majonézy nebo zakysané smetany
  • 100 g výhonků řeřichy nebo jiných klíčků
  • lžičku bílého vinného octa
Postup:
  1. Maso očistěte a nakrájte na nudličky. Osolte je, opepřete a osmahněte na oleji dozlatova. Na závěr k masu přihoďte ořechy a krátce je opečte.
  2. Celer očistěte a nakrájejte jej na plátky. Ty vhoďte do osolené vroucí vody a minutu je povařte. Poté je sceďte, zchlaďte studenou vodou, abyste zastavili zbytkový var a nechte je okapat na sítku.
  3. V míse smíchejte připravený celer, jablko nakrájené na kostky, cibulku nakrájenou na malé kostičky a rozdrobenou nivu.
  4. V další misce promíchejte jogurt, tofunézu (nebo majonézu/ smetanu), sůl, pepř a vinný ocet.
  5. Jogurt přidejte k celeru a promíchejte.
  6. Na dno svou talířů rozdělte výhonky nebo klíčky. Poté přidejte připravený salát a nakonec opečené kuřecí nudličky s ořechy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)