sobota 6. ledna 2018

Salát z červeného zelí a řepy s kozím sýrem

V lednu se spousta lidí snaží držet všemožné diety, hlídají se, fitka jsou narvané k prasknutí...a? Vydrží jim to měsíc. A tak neblázněte, jezte pravidelně, s radostí, v rámci možností vyváženě a zdravě s občasným zahřešením si, pravidelně sportujte, bavte se, mějte radost ze života a relaxujte bez ohledu na roční období. K tomuto "poselství" připojuju recept na salát , který si můžete dopřát i v lednu, protože je z běžně dostupné zeleniny. Přiznávám, trochu jsem se té kombinace bála...ale chutná skvěle.

Co potřebujeme? (2-3 porce)
  • 1/4 červeného zelí
  • 1 velkou řepu
  • velkou hrst ořechů (můžete i vynechat)
  • kozí sýr dle chuti (klidně ale vyzkoušejte i fetu)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • sůl, pepř
Postup:
  1. Řepu uvařte doměkka. V tlakovém hrnci to zvládnete za cca 30 minut, bez něj to zabere času asi jednou tolik.
  2. Uvařenou řepu nechte vychladnout a mezitím si nakrouhejte zelí na tenké nudličky.
  3. Řepu oloupejte pomocí příborového nože, nastrouhejte ji nahrubo a promíchejte se zelím. Zeleninu lehce osolte a podle chuti opepřete.
  4. Do malé skleničky si dejte olej a citronovou šťávu a protřepte. Zálivkou salát přelijte a promíchejte.
  5. Salát podávejte s nasekanými ořechy a kozím sýrem.
Tip: Pokud sýr (a případně i ořechy) vynecháte, posloužím vám  salát jako zeleninová příloha například k masu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)