neděle 4. února 2018

Ricotové knedlíčky s rajčatovou salsou

V Albertu teď mají výborná sladká cherry rajčátka za fajn cenu, tak s tímhle super salátem nemusíte čekat na léto. Knedlíčky vyžadují trochu šikovnosti a trpělivosti, aby se povedly, držely tvar a nerozvařily se. Chutí Vám to ale stonásobně vynahradí.

Co potřebujeme? (3 porce)
  • 200 g ricotty
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 50 g špaldové mouky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • 2 vejce
  • lžíci másla
  • pepř
  • 300 g cherry rajčátek
  • lístky bazalky a rukoly
  • lžičku oleje
  • lžičku vílého vinného octa
Postup:
  1. Rajčátka omyjte, přepulte a promíchejte s jedním najemno nastrouhaným česnekem, nasekanou bazalkou, octem a olejem. Salsu dle chuti osolte a opepřete, nebraňte se ani špetce chilli.
  2. Špenát spařte v sítku horkou vodou a nechejte jej vychladnout. Poté z něj vodu důkladně(!!!) vymačkejte a nasekejte jej na menší kousky.
  3. Špenát promíchejte s ricottou, změklým máslem, nastrouhaným česnekem, vajíčky,moukou, parmezánem, solí a pepřem.
  4. Na hodně pomoučené pracovní ploše (i tento bod je důležitý) vytvarujte z těsta knedlíčky, válečky, nočky, cokoli Vás napadne :)
  5. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, poté plamen trochu stáhněte, aby voda jen trochu bublala a po částech v ní knedlíčky uvařte. Hotové budou během cirka 4 minut, během kterých vyplavou nahoru.
  6. Uvařené knedlíčky vylovte děrovanou naběračkou a nechejte je pořádně okapat.
  7. Nočky ihned podávejte s připravenou salsou a lístky rukoly. Můžete přidat i hoblinky parmezánu,to však není nutné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)