V Albertu teď mají výborná sladká cherry rajčátka za fajn cenu, tak s tímhle super salátem nemusíte čekat na léto. Knedlíčky vyžadují trochu šikovnosti a trpělivosti, aby se povedly, držely tvar a nerozvařily se. Chutí Vám to ale stonásobně vynahradí.
Co potřebujeme? (3 porce)
- 200 g ricotty
- 200 g čerstvého špenátu
- 50 g špaldové mouky
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 50 g nastrouhaného parmezánu
- 2 vejce
- lžíci másla
- pepř
- 300 g cherry rajčátek
- lístky bazalky a rukoly
- lžičku oleje
- lžičku vílého vinného octa
- Rajčátka omyjte, přepulte a promíchejte s jedním najemno nastrouhaným česnekem, nasekanou bazalkou, octem a olejem. Salsu dle chuti osolte a opepřete, nebraňte se ani špetce chilli.
- Špenát spařte v sítku horkou vodou a nechejte jej vychladnout. Poté z něj vodu důkladně(!!!) vymačkejte a nasekejte jej na menší kousky.
- Špenát promíchejte s ricottou, změklým máslem, nastrouhaným česnekem, vajíčky,moukou, parmezánem, solí a pepřem.
- Na hodně pomoučené pracovní ploše (i tento bod je důležitý) vytvarujte z těsta knedlíčky, válečky, nočky, cokoli Vás napadne :)
- V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, poté plamen trochu stáhněte, aby voda jen trochu bublala a po částech v ní knedlíčky uvařte. Hotové budou během cirka 4 minut, během kterých vyplavou nahoru.
- Uvařené knedlíčky vylovte děrovanou naběračkou a nechejte je pořádně okapat.
- Nočky ihned podávejte s připravenou salsou a lístky rukoly. Můžete přidat i hoblinky parmezánu,to však není nutné.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaše komentáře :)