pondělí 26. února 2018

Švestková granola


Granolu miluju, ať už do jogurtu nebo smoothie misky. A domácí je nejlepší, protože víte, co sníte :)

Co potřebujeme?
  • 100 g sušených švestek
  • 100 g rozinek
  • velkou hrst vlašskýh ořechů
  • 300 g ovesných vloček
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 80 g lískových ořechů
  • 50 g dýňových semínek
  • 40 g kokosu
  • 200 ml 100% ananasové/pomerančové šťávy
  • vrchovatou lžíci medu
  • 1-2 lžíce kokosového oleje
Postup:
  1. Rozinky i švestky namočte na 5-10 minut do horké vody. Poté vodu slijte a švestky nakrájejte na menší kousky.
  2. V míse smíchejte vločky s připraveným sušeným ovocem, slunečnicovými i dýňovými semínky an ahrubo nasekanými ořechy (kokos zatím nepřidávejte, rychle se pálí).
  3. Směs zalijte anasovou/pomerančovou šťávou a přidejte rozpuštěný med a kokosový olej. Pořádně promíchejte rukama a poté granolu přendejte na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Granolu pečte při 130 st. 1 hodinu a 30 minut. Občas ji promíchejte, ať se propeče rovnoměrně. Nakonec přidejte kokos a dejte dopéct na cirka 20 minut tak, aby byla granola křupavá a zlatavá.
  5. Granolu nechte zcela vyhladnout a až poté ji přemístěte do dózy. Skladujte ji v suchu, ideálně v chladu a temnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)