čtvrtek 31. května 2018

Asijský opékaný salát s tofu

Jeden z mých nejoblíbenějších salátů

Co potřebujeme? (2 porce)
  • lžíci bílého vína
  • lžíci sójové omáčky
  • lžíci vývaru (nebo vody)
  • lžíci arašídového/ sezamového oleje + 1 lžičku na orestování tofu
  • 200 g tofu natural
  • 2 stroužky česneku
  • kousek nastrouhaného zázvoru
  • kousek chilli papričky
  • sůl, pepř
  • 1,5 salátu little gem
  • mletou červenou nebo uzenou papriku
  • 1 malou (nebo půl velké) červenou papriku, nakrájenou na nudličky
  • hrst čertvého koriandru (pokud vám vadí, vynechejte)
  • malou hrst arašídů, nasucho opražených
Postup:
  1. V lahvičce protřepte víno, vývar a sójovku. Zálivku odložte.
  2. Tofu nakrájejte na kostičky, osolte jej, opepřete a poprašte trochou papriky a přidejte lžíci oleje. Promíchejte a nechte 15-30 minut odstát.
  3. Na lžiččce oleje orestujte naložené tofu dozlatova. Můžete ho poté klidně zakápnout ještě kapkou sójovky, ale nepřežeňte to. Tofu odložte na talířek.
  4. V pánvi poté krátce opečte na kostičky nakrájený česnek, najemno nakrájenou chilli papričku a zázvor. Zvolte mírný plamen a česnek míchejte, aby se vám nepřipálil.
  5. Přidejte do pánve papriku nakrájenou na proužky a opékejte minutu.
  6. Do pánce přidejte na proužky nakrájený salát litte gem a opečte jej také 1 minutu, jen aby začal zavadat. Poté salát zalijte připravenou zálivkou, 30 sekund prohřejte, přidejte koriandr a odstavte pánev z plotny.
  7. Salát rozdělte do 2 talířů/misek a posypte jej nasekanými ořechy a kostičkami tofu.
  8. Salát podávejte s večerním chlebíkem, oblíbeným pečivem či chlebovou plackou, rýží nebo rýžovými/ soba nudlemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)