neděle 13. května 2018

Losos v listovém těstě

Tento recept není časově nijak náročný, není ani složitý na přípravu, výsledek je však ohromující a sklidíte za něj samé pochvaly. Je to proto ideální kanditát na slavnostnější událost, nebo když někomu chcete udělat radost. Myslím, že ženám k lososovi postačí dobrý salát, pro muže klidně upečte pár brambor.

Co potřebujeme? (2 porce)
  • 2 porce lososa
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 300 g čerstvého baby špenátu
  • 1/2 cibule
  • listové těsto (rozváleným si ušetříte práci)
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 rozšlehané vejce
  • citrónovou šťávu
Postup:
  1. Lososa zbavte kůže, omyjte a pomocí papírových utěrek opatrně osušte.
  2. Rybu zakápněte citrónovou šťávou, osolte ji a opepřete.
  3. Na oleji nechte zesklovatět cibulku nakrájenou na kostičky. Poté k ní přidejte špenát a utřený česnek. Špenát dochuťte trochou soli a pepře a nechte jej zavadnout, poté ho dejte stranou, aby vychladl.
  4. Troubu předehřejte na 200 st.
  5. Nachystejte si listové těsto, popř. ho vyválejte, a rozdělte ho na polovinu (je možné, že vám trochu těsta zbyde, záleží na velikosti lososa).
  6. Doprostřed obou čtverců z těsto dejte vychladlý (!) špenát a na něj položte připravenou rybu.
  7. Lososa do těsta zabalte, okraje pečlivě přitiskněte k sobě. Poté těsto potřete pomocí mašlovačky rozšlehaným vejcem a lososa dejte na plech vyložený pečícím papírem.
  8. Pečte cirka 25 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)