pondělí 16. července 2018

Mangový "cheescake"


Co potřebujeme? (1 koláč)

  • špetku soli
  • 3 vejce
  • 50 g pohankové mouky
  • 250 g měkkého tvarohu ve vaničce (polotučný nebo odtučněný)
  • 250 g mascarpone
  • třtinový cukr (cca 50 g) a stévie nebo xylitol na doslazení dle chuti
  • 1 mango
  • 2 lžičky agaru
Postup:
  1. Troubu si zapněte na 150 st.
  2. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh.
  3.  Do sněhu opatrně pomocí metličky vmíchejte žloutky, cukr/stévii či xylitol a pohankovou mouku.
  4. Těsto vlijte do menší koláčové formy a pečte při 150 st. cca 30 minut.
  5. Upečený korpus nechte zcela vychladnout.
  6. Mango oloupejte a ponorným mixérem jej rozmixujte na hladké pyré.
  7. Pyré v kastrolku zahřívejte na mírném plameni, aby se nepřipalovalo, a přidejte do něj agar. Pyré musíte nechat přejít varem (nezapomeňte ho promíchávat) a krátce jej povařte.
  8. Mangové pyré smíchejte s tvarohem a mascarpone a dle chuti krém doslaďte.
  9. Krém rozetřete na korpus a koláč nechte vychladit v lednici alespoň 4 hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)