čtvrtek 23. srpna 2018

Salát s halloumi a pečenými rajčátky

Rajčátka jsou teď obzvlášť dobrá, řada z vás si určitě pochutnává i na domácích. Tento recept by se Vám tak mohl obzvlášť v těchle vedrech náramně hodit.

Co potřebujeme? (2 porce)
  • lžičku hrubozrnné hořčice
  • 1-2 lžíce oleje
  • lžíci citronové štávy
  • lžíci nasekané pažitky
  • sůl, pepř
  • 2 hrsti rukoly nebo polníčku
  • 1/2 okurky
  • 5 ředkviček
  • 2 hrsti špenátu
  • velká hrst cherry rajčat
  • 200 g halloumi
Postup:
  1. Troubu zapněte na 170 st.
  2. Rajčata omyjte, přepulte a vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Rajčátka zakápněte trochou oleje a lehce je opepřete. Pečte ve vyhřáté troubě 15 minut.
  3. Do malé uzavíratelné sklenice dejte nasekanou pažitku, hořčici, olej, citrónovou šťávu a trochu soli. Protřepte.
  4. Halloumi nakrájejte na plátky a opečte jej nasucho na teflonové pánvi z obou stran dozlatova. 
  5. Na dva talíře rozdělte polníček nebo rukolu, špenát, na plátky nakrájené ředkvičky a na plátky nakrájenou okurku, ty snadno vytvoříte pomocí škrabky. Na závěr přidejte upečené rajčátka a halloumi a zakápněte připraveným dresinkem. Ihned podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)