úterý 20. listopadu 2018

(Veganské) arašídové nepečené kuličky


Pokud kuličky ve veganské verzi nechceš,  použij klasikou čokoládu s obsahem kakaa alespoň 70 %. Jejich výhodou je, že opravdu báječně chutnají (loňské Vánoce jsem je ještě několikrát dodělávala) a přitom nejsou nijak pracné, zvládnete je i ve Vánočním shonu.

Co potřebujeme? (cca 30 kuliček, záleží na velikosti)

  • 280 g kvalitního arašídového másla (nejlepší bude crunchy)
  • špetku strouhaného muškátového oříšku
  • 1/3 vanilkového lusku resp. vyškrábnutých semínek
  • 60 g kokosové mouky (seženeš ve zdravé výživě)
  • 30 g kokosového (javorového) sirupu
  • 1/3 lžičky mletého kardamonu
  • špetku soli
  • veganskou čokoládu
  • kokosové lupínky nebo strouhaný kokos
Postup:

  1. Z arašídového másla, sirupu, koření a kokosové mouky rukama vypracuj nelepivou hmotu.
  2. Ze vzniklého "těsta" vždy kousek odeber a vytvaruj z něj kuličku o průměru cirka 2 cm.
  3. Kuličky vyrovnej na tác vyložený pečícím papírem a dej na 30 minut ztuhnout do mrazáku, popř. na balkon, pokud mrzne :) Tento krok je důležitý, rozhodně jej nepřeskakuj.
  4. Čokoládu nalámej na kousky (spotřebuješ cirka 3/4 tabulky) a rozpusť ji ve vodní lázni.
  5. Zmražené kuličky celé namoč v čokoládě, dozdob strouhaným kokosem nebo kokosovými chipsy a odlož je na talíř, aby čokoláda ztuhla.
  6. Ztuhlé kuličky odděl od talíře pomocí nože a předělej je do papírových košíčků.
  7. Kuličky uchovávejte v lednici.


Inspirace: Apetit

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)