Pokud máte rádi vepřové maso, klidně jej použijte namísto kuřecího. Já zůstávam u varianty kuřecího masa,popř.u bezmasé alternativy s použitím Groody Foody (znáte?:)
Co potřebujeme? (4 porce):
- 500 g kuřecích prsíček
- 2 lžíce oleje
- 1 cibuli
- sterilované okurky dle chuti
- uvařenou rýži
- sůl, pepř, kmín
- 2 lžíce špaldové mouky
Postup:
Maso omyjeme, zlehka jej naklepeme a z obou stran ho osolíme a opepříme .
Cibuli si nakrájíme na malé kostičky a opečeme ji na rozehřátém oleji. Jakmile zesklovatí, přidáme naklepané plátky masa, kmín,vše podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou do změknutí.
Deset minut před koncem dušení přidáme k masu na kostky nakrájené sterilované okurky. Nakonec maso vyjmeme a omáčku zahustíme špaldovou moukou,přidáme sůl a pepř a ještě ji krátce prohřejeme. Podáváme s uvařenou rýží.
Vyzkoušela jsem recept : Kuřecí po znojemsku a musím uznat, že je to výborný a přitom jednoduchý recept.
OdpovědětVymazatjsem ráda, že chutnalo :)
Vymazat