pondělí 16. prosince 2013

Kuřecí maso po znojemsku


Pokud máte rádi vepřové maso, klidně jej použijte namísto kuřecího. Já zůstávam u varianty kuřecího masa,popř.u bezmasé alternativy s použitím Groody Foody (znáte?:)



Co potřebujeme? (4 porce):

  • 500 g kuřecích prsíček
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibuli
  • sterilované okurky dle chuti
  • uvařenou rýži
  • sůl, pepř, kmín
  • 2 lžíce špaldové mouky

Postup:

  1. Maso omyjeme, zlehka jej naklepeme a z obou stran ho osolíme a opepříme .

  2. Cibuli si nakrájíme na malé kostičky a opečeme ji na rozehřátém oleji. Jakmile zesklovatí, přidáme naklepané plátky masa, kmín,vše podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou do změknutí.  

  3. Deset minut před koncem dušení  přidáme k masu na kostky nakrájené sterilované okurky. Nakonec maso vyjmeme a omáčku zahustíme špaldovou  moukou,přidáme sůl a pepř a ještě ji krátce prohřejeme. Podáváme s uvařenou rýží.

2 komentáře:

  1. Vyzkoušela jsem recept : Kuřecí po znojemsku a musím uznat, že je to výborný a přitom jednoduchý recept.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše komentáře :)