Co potřebujeme?
- 460 g špaldové mouky
- 300 g bílého jogurtu Hollandia
- 1 jablko
- skořice
- domácí povidla/marmeláda
- kypřící prášek
- 2-3 lžíce oleje
- 2 žloutky
- 2-3 lžíce medu, popř. stévie
- Bílý jogurt promícháme se žloutky a medem, následně přidáme olej, špaldovou mouku promísenou s kypřícím práškem a rukama vypracujeme těsto.
- Jablko zbavíme slupky a jádřince, nastrouháme ho a smícháme s trochou skořice.
- Těsto vyválíme na tenký plát, nakrájíme ho na čtverečky. Na každý kousek těsta dáme jablečnou náplň (zbytek šátečků naplníme domácí marmeládou nebo povidly) a překlopíme těsto do trojúhelníčku.Strany těsta pořádně spojíme prsty, aby se při pečení šátečky neotevřely. Nakonec je potřeme rozšlehaným bílkem.
- Pečeme na pečícím papíře na 180°C dozlatova.Šátečky je třeba hlídat, protože jsou upečené rychle.
Vypadají skvěle, určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky