čtvrtek 29. dubna 2021

Banana bread z ječné mouky

 

Nevím jak vy, ale já jím banánový chlebíček jen tak. Fantazii se ale meze nekladou, klidně ho vyzkoušejte s povidly, marmeládou, ořechovým máslem, jogurtem, tvarohem nebo třeba ricottou.

Co potřebujeme? (1 chlebíček)
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 170 g ječné mouky
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 1 lžičku kypřícího prášku
  • špetku vanilky
  • 1 lžičku skořice
  • 30 g řepkového oleje
  • 3 velké zralé banány + 1 na ozdobu
  • menší hrst nasekaných lískových ořechů (hodí se i mandle neb vlašské ořechy)
  • 2 vejce
  • špetku soli
  • 100 ml mléka
  • čekankový sirup nebo erythritol k doslazení (použijte s mírou, dle toho, jak sladké máte banány)
Postup:
  1. Tři banány rozmačkej pomocí vidličky na kaši.
  2. Troubu předehřej na 190 st. a nachystej si formu na chlebíček. Já jsem použila silikonovou, kterou není třeba vysypávat.
  3. Ve větší míse smíchej mouku se solí, skořicí, vanilkou, kokosem, nasekanými ořechy, kypřícím práškem a sodou.
  4. K suchým ingrediencím přidej olej, mléko, rozmačkané banány a vajíčka. Metličkou vše pečlivě promíchej.
  5. Podle chuti a zralosti banánů těsto doslaď čekankovým sirupem nebo erythritolem a poté ho dej do nachystané formy, povrch stěrkou uhlaď.
  6. Zbylý banán rozkroj a dej jej nahoru na chlebíček, zlehka ho do těsta vmáčkni.
  7. Peč v předehřáté troubě cca 35 minut dozlatova. Po upečení nech chlebíček zcela vychladnout, jinak se ti bude drobit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše komentáře :)